Veroblogi

Ajankohtaista tietoa verotukseen liittyen

Autoedun arvoa laskettaessa lisävarusteiden hankintahinnat lisätään auton uushankintahintaan siltä osin kuin niiden yhteenlaskettu arvo ylittää 850 euroa. Myös lisävarusteiden asennuskustannukset otetaan huomioon osana hankintahintaa. Autoedun arvoon vaikuttaa vain erikseen ostettavat lisävarusteet. Autoon vakiovarusteena kuuluvat varusteet eivät vaikuta siihen, kuinka autoedun arvo lasketaan. 

Erikseen ostettuina auton lisävarusteet ovat usein kalliimpi vaihtoehto. Kannattaakin valita mieluummin autoliikkeen tarjoama automalli paremmalla varustetasolla, kuin tehdä erillisiä lisävarustehankintoja. Näin autoedun verotusarvo muodostuu pienemmäksi ja maksat vähemmän veroa ansiotulostasi. On myös tunnettu tosiasia, että lisävarusteet eivät näy kovin paljoa auton vaihtoarvossa. Tässäkään mielessä lisävarusteita ei kannata hankkia erikseen. 

Autoilijan on edullisempaa nauttia varusteiden tuomasta hyödystä osana autoetua kuin investoida lisävarusteisiin itse. Työnantaja voi asettaa rajoja miten paljon lisävarusteita saa hankkia. Jos palkansaajan kustantaa itse lisävarusteita, niitä ei lueta autoedun arvoon.

Veroaiheista tietoutta suoraan sähköpostiisi

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat ajankohtaista tietoutta verotuksesta suoraan sähköpostiisi.