Veroblogi

Ajankohtaista tietoa verotukseen liittyen

Verohallinto on varoittanut heidän nimissään liikkuvista huijaustekstiviesteistä. Niissä kehotetaan “hyvityksen saamiseksi” klikkaamaan linkkiä verkkosivulle. Linkkiä ei tule klikata. Sen sijaan Verohallinto ohjeistaa tuhoamaan viestin ja muistuttaa samalla, että veronpalautusten maksua varten oma tilinumero kannattaa ilmoittaa OmaVerossa.

Verohallinto on valitettavan yleinen kohde huijareille. Sähköpostilla ja tekstiviestillä tulleita huijausviestejä liikkuu Verohallinnon nimissä valitettavasti säännöllisesti. Rikolliset tietävät milloin kannattaa olla liikkeellä. Usein huijaukset ajoittuvat ajankohtaan, kun veroasiat ovat muutenkin ihmisten mielissä. Kesä on huijausviesteihin otollista aikaa. Esimerkiksi toukokuussa oli palkansaajien veroilmoituksen täydentämisen määräpäivät ja loppukesästä Verohallinto maksaa veronpalautuksia.

Verohallinnon toimintaohje huijausviestin saaneelle on yksinkertainen. Ei saa klikata linkkiä. Viesti pitää tuhota. Ylipäätään Verohallinnon kanssa asioita ei hoideta tekstiviestilinkeillä. Kaikki verotukseen liittyvät asiat voi hoitaa OmaVerossa.

Veroaiheista tietoutta suoraan sähköpostiisi

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat ajankohtaista tietoutta verotuksesta suoraan sähköpostiisi.