Veroblogi

Ajankohtaista tietoa verotukseen liittyen

Verohallinto tiedotti elokuussa, että yli 400 000 suomalaista oli jättänyt kiinteistöveron ensimmäisen erän maksamatta. Veron määrässä tämä tekee noin 71 miljoonaa euroa. Viime vuonna vastaava unohdus sattui 555 000 veronmaksajalle. Tuolloin myöhästyneistä veroista kertyi noin miljoona euroa korkoja.

Unohdusten taustalla voi olla monia syitä. Yksi syy voi olla se, että kiinteistöveropäätökset tulivat jo keväällä. Näin ollen se on saattanut jäädä tilisiirtoineen lojumaan esimerkiksi laatikon pohjalle. Maksuajankohta elokuun alussa ei myöskään edesauta sen muistamista. Moni voi olla edelleen kesälomalla, kun pitäisi muistaa maksaa kiinteistövero. Viivästyskorkoa verolle alkaa kertyä heti eräpäivän jälkeen ja se on melko korkea. Peräti seitsemän prosenttia.

On huomattava, että alkuperäistä tilisiirtoa ei kannattaisi käyttää, mikäli maksaa kiinteistöveron myöhässä. Maksu löytää kyllä tiensä verohallintoon, mutta siinä ei ole mukana viivästysseuraamuksia. Ajantasaiset maksutiedot kannattaa tarkistaa Omaverosta.

Veroaiheista tietoutta suoraan sähköpostiisi

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat ajankohtaista tietoutta verotuksesta suoraan sähköpostiisi.