Ostosmahdollisuudet ovat parantuneet Helsinki-Vantaan lentoaseman myymälöissä. Suomen sisällä matkustavat ja Suomeen saapuvat matkustajat voivat jatkossa asioida kaikissa lentoaseman tax-free liikkeissä, vaikkakin heidän ostokset myydään verollisesti arvonlisäveron ja valmisteverojen kanssa. 

Uudistus liittyy arvonlisäverolain ja valmisteverolain muutoksen, jonka perusteella arvonlisäverolakia ja valmisteverotuslakia muutettiin siten, että lentokentällä sijaitsevasta verottomien tavaroiden myymälästä on mahdollista myydä verollisesti matkustajan henkilökohtaisissa matkatavaroissa mukaan otettavia tavaroita Suomen sisällä matkustaville tai Suomeen saapuville matkustajille.

Samalla tupakkalain varoitusmerkintöjä koskevaa sääntelyä täsmennettiin siten, että lentoasemalla sijaitsevasta verottomien tavaroiden myymälästä myytäviin vähittäismyyntipakkauksiin vaaditaan suomen- ja ruotsinkieliset varoitusmerkinnät vastaavasti kuin muussa kotimaan myynnissä.

Kotimaan matkustajien ostoksiin sisältyvät arvonlisä- ja valmisteverot, kuten muihinkin EU-maihin matkustavien ostoksiin. Myynti EU:n ulkopuolelle matkustaville matkustajille on jatkossakin verotonta.

Muutos on ollut odotettu, sillä Suomi on ollut eurooppalaisittain poikkeus. Esimerkiksi Lappiin Helsinki-Vantaan kautta matkustavan keskieurooppalaisen turistin ostomahdollisuudet ovat olleet rajalliset.