Veroblogi

Ajankohtaista tietoa verotukseen liittyen

Laskun voi jättää maksamatta, jos lasku on sovittu verkkolaskuksi. Vuonna 2020 voimaan tulleen verkkolaskulain myötä yrityksellä on oikeus vaatia laskua verkkolaskuna. Jos näin on pyydetty ja lasku tulee paperisena, laskun vastaanottajalla on oikeus jättää se maksamatta.

Verkkolaskulaki pohjautuu EU:n verkkolaskudirektiiviin.  Sähköinen laskutus yhdenmukaistaa kaupankäyntiä, automatisoi prosesseja, tuo tehokkuutta taloushallintoon ja on ekologista. Sähköposti- ja paperilaskuja saa edelleen lähettää, jos laskun vastaanottaja sellaisen hyväksyy.

Yrityksellä on oikeus vaatia laskuttavalta yritykseltä eurooppalaisen standardin direktiivin mukaisia verkkolaskuja ja vastaavasti oikeus hylätä muunlaiset laskut. Keinot ovat varsin voimakkaat, koska laskuttavan yrityksen on voitava toimittaa laskuja verkkolaskuna asiakkailleen uhalla, että laskun saaja voi jättää laskun maksamatta.  

Verkkolaskulaki koskee yrityksiä, jotka myyvät tuotteita tai palveluita yrityksille tai julkishallintoon liittyville toimijoille, ja joiden liikevaihto on yli 10 000 euroa. Laki ei koske kuluttajakauppaa, eikä yrityksiä, joiden liikevaihto jää rajan alle.

Veroaiheista tietoutta suoraan sähköpostiisi

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat ajankohtaista tietoutta verotuksesta suoraan sähköpostiisi.