Valtio maksaa 1000-2000 euron romutuspalkkion uuden auton ostavalle luonnolliselle henkilölle auton käyttövoimasta riippumatta. Palkkio ei koske vain uusia ensirekisteröimättömiä henkilöautoja, sillä sen voi käyttää myös uuden sähköavusteisen polkupyörän, joukkoliikenteen kausilipun tai joukkoliikenteen matkustusoikeutta sisältävän liikkumispalvelun hankintaan. Tällöin palkkio on enintään 1000 euroa.

Palkkion saaminen edellyttää auton toimittamista romutettavaksi jätelaissa säädetyllä tavalla viimeisen kalenterivuoden aikana. Henkilöauton on täytynyt olla välittömästi ennen romutusta liikennekäytössä. Romutuspalkkiota hakevan on täytynyt olla merkittynä omistajaksi tai haltijaksi yhtäjaksoisesti vähintään 12 kuukautta välittömästi ennen romutusta. Romutuspalkkio koskee henkilöautoa, joka on ensirekisteröity vuonna 2010 tai aikaisemmin.

Suurempi 2000 euron romutuspalkkio myönnetään uuden täyssähköauton, flexfuel-auton, kaasuauton tai enintään 95 grammaa kilometrillä hiilidioksidia päästävän ladattavan hybridin hankintaan. Pienempi 1000 euroa palkkio myönnetään sellaisen auton hankintaa varten, jonka hiilidioksidipäästöt ovat enintään 120 grammaa kilometriä kohden. 

Vuosina 2020-2022 myönnetään hankintatukea uuden kaasukäyttöisen kuorma-auton ostajalle
tai vuokraajalle, jos sitoutuu vuokraukseen vähintään kolmeksi vuodeksi. Tämän tuen voi saada luonnollinen henkilö tai oikeushenkilö. Tukea myönnetään 12 000 euroa nesteytettyä kaasua ja 5 000 euroa paineistettua kaasua käyttävän uuden kuorma-auton hankintaan. Tukea voi saada enintään viidelle ajoneuvolle. 

Lisäksi uuden sähkökäyttöisen henkilöauton ostoon tai pitkäaikaisvuokraukseen myönnetään 2000 euron hankintatuki auton omistajaksi tai haltijaksi merkitylle luonnolliselle henkilölle. Tukea voi myös saada 1 000 euroa henkilöauton muuntoon kaasukäyttöiseksi ja 200 euroa henkilöauton muuntoon etanolikäyttöiseksi.