Veroblogi

Ajankohtaista tietoa verotukseen liittyen

 Koronatilanteen vuoksi työnantaja saa järjestää perinteisten ravintolapikkujoulujen sijaan etäpikkujouluja ja muita etävirkistystilaisuuksia verovapaasti. Työnantaja voi tarjota etäosallistujille verovapaasti ohjelman, ruuat ja juomat. 

Työnantaja voi järjestää ruokien ja juomien toimituksen kotiin tai työntekijä voi hakea työnantajan järjestämän ruoan ja juomat sovitusta paikasta.

Ruoka- ja juomalahjakorttien jakaminen etäosallistujille on sen sijaan veronalaista palkkaa. 

Vanhan käytännön mukaisesti työnantaja voi muistaa joulun aikaan työntekijää verovapaasti pienimuotoisella lahjalla. Työnantaja voi esimerkiksi lähettää etätyöntekijöille ”herkkukorin” kotiin. Edellytyksenä verovapaudelle on, että joululahja annetaan koko henkilökunnalle. 

Verovapaiden lahjojen yhteenlaskettu arvo voi olla korkeintaan 100 euroa vuodessa. Lahja voi olla työnantajan valitsema esine, pääsylippu, palvelu tai yksilöity lahjakortti. Yksilöyty lahjakortti tarkoittaa tietyn palvelun tai esineen ostamista tietystä paikasta. Työntekijä ei siis saa itse vapaasti valita lahjaansa. Työntekijä voi valita lahjan työnantajan määrittelemistä vaihtoehdoista. Rahana tai rahaan verrattavana suorituksena annetut lahjat ovat aina työntekijän palkkaa.

Veroaiheista tietoutta suoraan sähköpostiisi

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat ajankohtaista tietoutta verotuksesta suoraan sähköpostiisi.