Keväällä 2021 metsätalouden harjoittajat ovat ensimmäisiä veroilmoituksen antavia yrittäjiä. Metsätalouden harjoittajat, joilla ei ole maatalous- tai elinkeinotoimintaa, tulee antaa veroilmoitus 1.3.2021 mennessä. Samaan aikaa veroilmoituksen antavat maatalousyhtymät.

Toiminimiyrittäjien tulee antaa elinkeinotoiminnan veroilmoitus ja esitäytetty veroilmoitus 1.4.2021 mennessä. Tuolloin antavat veroilmoituksensa myös elinkeinoyhtymät, maataloudenharjoittajat sekä ne metsätalouden harjoittajat, joilla on maatalous- tai elinkeinotoimintaa.  

Niiden osakeyhtiöiden ja muiden yhteisöjen, joiden tilikausi päättyi vuodenvaihteessa, tulee antaa veroilmoitus 30.4.2021 mennessä. 

Palkan- ja eläkkeensaajien ensimmäinen veroilmoitusten jättöaika on 4.5.2021. Myös kiinteistöveroilmoitus pitää jättää tähän määräpäivään mennessä, jos kiinteistön tiedoissa on korjattavaa. Osalla palkan ja eläkkeensaajista on veroilmoitusten jättöpäivä 11.5.2021 tai 18.5.2021. 

Yrittäjien puolisoiden tulee antaa veroilmoitus samana ajankohtana kuin itse yrittäjän. Monet veroilmoitustiedot on jo mahdollista antaa Omaveron kautta. Jos esimerkiksi käyt jo nyt Omaveron kautta ilmoittamassa esitäytettyyn veroilmoitukseen lisättäviä tietoja, näkyvät ne valmiiksi keväämmällä toimitettavassa esitäytetyssä veroilmoituksessa.